Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spenatsallad med jordgubbar, basilika och pepprig getost

4 portioner, 15 minMin stående sommarsallad. Lika läcker som vacker, perfekt att servera till exempel till grillat eller fisk.

Annons

2 påsar färsk babyspenat

1 liten rödlök, helst färsk

1 citron

250 g jordgubbar

ev. balsamvinäger av god kvalité

svartpeppar, färskmalen

1 kruka basilika

150 g mjuk getost, chavroux

kallpressad rapsolja av god kvalité

ev. bresaola

Skölj spenaten om det behövs och torka väl.

Skiva rödlöken tunt. Pressa över citronen och låt stå och dra medan du gör resten.

Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda ev. med en liten skvätt fin balsamvinäger.

Mal rejält med peppar på ett litet fat. Klicka loss bitar av getosten (t ex med en tesked) och rulla i peppar.

Blanda spenat och basilikablad på ett fat. Strö över jordgubbar och rödlök. Fördela osten över. Ringla över rapsolja.

Om du prompt vill ha kött i kan du blanda ned lite rivna bitar bresaola.

Mer läsning

Annons