Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsbakade rödbetor och färskpotatis med citronchèvrekräm

Annons

4 portioner

cirka 1 kg små färskpotatisar

2 knippen små färska rödbetor

1/2 vitlök

färsk rosmarin

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

125 g chèvre

1 dl crème fraiche

2 salladslökar

2 tsk riven pepparrot

1 citron

Skrubba färskpotatisen noga. Skär av blasten på rödbetorna och tvätta dem. Skala vitlöksklyftorna och banka till dem lite. Lägg alltsammans i en långpanna eller stor ugnsfast form tillsammans med rosmarinkvistar. Ringla över olivolja, strö över lite flingsalt, peppra och skaka runt. Sätt in i ugnen i 225 grader och baka tills potatisar och rödbetor känns helt mjuka. Det kan ta allt mellan tjugo minuter och en timme beroende på storleken på potatisar och rödbetor. Rör om då och då.

Under tiden drar du av det vita på chèvren. Mixa osten tillsammans med crème fraiche och grovhackad salladslök. Smaksätt med pepparrot och skalet från en tvättad citron. Smaka av.

Servera de ljumna potatisarna och rödbetorna med chèvrekrämen att doppa i.

Foto: Monika Norrby

Mer läsning

Annons