Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm sallad på rostade rotfrukter och kidneybönor

Annons

4 portioner

200 g morot

300 g potatis

200 g jordärtskocka

200 g kålrot

1 rödlök

3 msk olivolja

salt och peppar

oregano, dragon

1 burk kidneybönor

1 äpple, exempelvis ingrid marie

2 dl turkisk yoghurt

2 msk sweetchili

salt och peppar

Kan serveras som en vegetarisk varmrätt eller som ett tillbehör till en kötträtt eller korv.

Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Rosta i ugn på 200 grader cirka 20 minuter, eller tills de är mjuka. Ta ut och krydda upp med salt, peppar, oregano och dragon efter smak. Tillsätt eventuellt lite mer olivolja. Skölj av bönorna och blanda ner dem med rotfrukterna. Skiva äpplet tunt och blanda ner det. Blanda ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och servera.

Mer läsning

Annons