Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm sallad på svarta bönor och paprika

Annons

4 portioner

350 g svarta bönor

1 l vatten

1 rödlök, i klyftor

2 lagerblad

2 vitlöksklyftor, krossade

1 gul paprika, tärnad

1 röd paprika, tärnad

1 stång blekselleri, tärnad

1 rödlök, hackad

2 msk olivolja

1 röd chili, finhackad

1-2 msk olivolja

1-2 msk rödvinsvinäger

salt

Blötlägg bönorna 8 timmar. Koka i vatten med rödlök, lagerblad och vitlök. Salta mot slutet. Det tar cirka 35 minuter.

Fräs grönsakstärningarna i olivolja och slå över de färdigkokta bönorna. Smaksätt med olivolja, rödvinsvinäger och salt.

Servera till en nystekt köttbit, gärna biff, med en citronklyfta.

Mer läsning

Annons