Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zucchinipizza med rostad paprika

Vegetarisk pizza där grönsakerna ger smak i stället för den vanliga tomatsåsen. Färdiga pizzabottnar är en smidig lösning.

Annons
Zucchinipizza

4 portioner, 45 minuter

2 zucchini

olivolja

4 vitlöksklyftor

flingsalt

1 paket färdig pizzadeg

1 dl riven parmesan

1 mozzarella

färsk oregano

2 paprikor

Rosta paprikorna på grillen eller under ugnens grillelement på 250 grader tills de blir brunsvarta runt om. Lägg i plastpåse, knyt om och låt vila i 20 min. Dra av skalet, kärna ur och skär i breda remsor (du kan även fuska med färdiggrillad paprika på burk).

Skiva zucchinin på längden. Grilla eller stek i lite olja.

Skala och hacka vitlöken. Rosta i 3 msk olja i en kastrull tillsammans med en nypa flingsalt tills vitlöken börjar dofta. Se upp så att den inte bränns, då blir den besk.

Pensla pizzabotten med vitlöksoljan. Strö över lite parmesan och fördela grönsakerna ovanpå. Riv mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i 200 grader i 10-15 min. Garnera med färsk oregano.

Mer läsning

Annons