Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zucchinisallad med tahinidressing

4 portioner, 30 minLite annorlunda sallad med många härliga smaker. God för sig själv eller med en köttbit.

Annons

Dressing:

1 vitlöksklyfta

flingsalt

1 msk tahini

1 citron, skal och saft

1/2 apelsin, saften

1/2 tsk akaciahonung

nymalen svartpeppar

ev. vatten

2 msk olivolja

Sallad:

3 små zucchini

olivolja

1/2 citron, saft

1 röd chili, finhackad

125 g haricots verts eller andra färska bönor

1 påse blandade salladsblad

1 dl semitorkade tomater (alt grillad paprika)

1 kruka mynta

Börja med dressingen. Hacka vitlöken fint och strö över en nypa flingsalt. Mosa med knivbladet. Tillsätt tahini, skal och saft från citronen, apelsinsaft, honung och peppar. Blanda väl. Om dressingen känns för tjock kan du späda med lite vatten i taget under omrörning. Rör till sist i olivoljan. Smaka av och ställ åt sidan.

Skiva zucchinin. Hetta upp olivolja i en panna och stek på båda sidorna i omgångar tills skivorna får lite färg. Du kan också lägga dem hastigt på grillen.

Häll över i en bunke. Salta, peppra, pressa över citronsaft och tillsätt chili medan zucchinin är varm. Blanda väl.

Koka bönorna i 1 min. Spola med iskallt vatten, låt rinna av och blanda med zucchinin.

Fördela salladsbladen på ett fat. Toppa med zucchini- och bönblandningen. Strö över strimlade tomater (eller paprika) och myntablad.

Ringla över dressingen och servera.

Mer läsning

Annons