Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reflektioner från en resa

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

I samband med de varningar som SMHI hade ute i förra veckan fick jag bland annat frågan vad det innebär. Konsekvenserna av de olika varningarna går att läsa på SMHIs hemsida. För mycket hårda vindbyar kan grenar och enstaka träd knäckas och det kan även bli problem för höga fordon.

Under den gågna helgen var jag nere en sväng i Småland. Under fredagen var det fortfarande lite småblåsigt och det märkte jag av under resans gång. Färdmedlet bestod av buss och det kan vi ju lätt klassa som högt fordon. Bussen krängde en del på vägen och busschaffören fick ganska ofta sitta och kompensera för att hålla fordonet på den raka linje som man oftast brukar vilja ha den. Jag fann det inte obehagligt utan mer intressant, ur en jobbsynvinkel.

För ett tag sedan skrev jag om snön från vintern 09/10 som fortfarande låg kvar i Jönköping. Självklart passade jag på att kolla in snöhögen när jag passerade förbi på motorvägen. Det är numera två väldigt smutsiga grushögar men jag såg en effekt av all snö. Det finns numera en liten damm en bit därifrån där en del smältvatten har samlats.