Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn EM-fyra: ”Internationellt genombrott”

Martin Regborn imponerade på EM-sprinten och sprang in som fyra.– Han har varit bra tidigare och fajtats men det här något helt annat, säger förbundskaptenen Håkan Carlsson till NA.

Det blev schweizisk seger på EM-sprinten i tjeckiska Jesenik genom Matthias Kyburz som här i Sverige tävlar för OK Tisaren. Svensken Gustav Bergman blev silvermedaljör.

– Detta var en väldigt kuperad sprint och ganska klurig orientering. Jag har lite problem jämfört med de allra bästa sprintorienterarna när det handlar om monoton löpning i flack stadsmiljö. Här blir det ryckigare med tanke på att det är så kuperat och det passar mig bättre, säger Bergman till svenskorientering.se.

Bakom dem och trean Florian Howald, Schweiz, sprang Hagabys Martin Regborn in som fyra. 17 sekunder skilde honom från guldet.

– Helt fantastiskt. Ett internationellt genombrott med dunder och brak. Han har varit bra tidigare och fajtats, men det här är något helt annat, säger Håkan Carlsson till NA.

Och det känns kanske som han kan utvecklas mer?– Ja, verkligen. Men han har redan nu tagit jättekliv, säger Carlsson.

NA har försökt nå Martin Regborn.

– Jag tror att han har gått och lagt sig. Han hade migränkänningar och ska ju springa långdistanskval i morgon, säger Carlsson.