Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn fyra – sekunder från världscuppallen

Karriärens första topp tio-plats i världscupen i går. I dag följde Martin Regborn upp med en fjärdeplats – i mixedsprintstafett.

Trots niondeplatsen i söndagens individuella sprint fick Örebroorienteraren Martin Regborn nöja sig med att springa i svenska andralaget i måndagens mixedsprintstafett i världscupen i polska Wroclaw – med två herrplatser att dela ut valde förbundskapten Håkan Carlsson att vid sidan om regerande världs- och Europamästaren Jonas Leandersson satsa på Emil Svensk, som var två sekunder snabbare än Regborn i söndagens sprint.

Regborn fick springa tredjesträckan, den sista herrsträckan. Gick ut som tvåa efter att Lina Strand växlat som trea och Gustav Bergman plockat en placering. Men så långt var det galet jämnt – och Regborn hade tio lag inom 19 sekunder bakom sig.

Regborn hade 13:e bästa tid på en tät sträcka, bara 27 sekunder från sträcksnabbaste tjecken Kral Vojtech, och tappde två placeringar, växlade över till sistasträckans Alva Olsson som fyra, fem sekunder bakom Danmarks Sören Bobach på tredjeplatsen. Olsson kunde dock inte stänga luckan till danska avslutaren Maja Alm, utan tappade och var 41 sekunder bakom i mål.

Sveriges förstalag, med Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson och Helena Jansson, slutade tvåa, fyra poäng bakom Schweiz med OK Tisaren-löparen Matthias Kyburz på tredjesträckan.

OK Tisaren-löparna Lilian Forsgren och Josefin Tjernlund tog inte plats i de tre svenska lagen, utan bildade ett mixedlag med två nyzeeländska herrlöpare och slutade på 15:e plats. Forsgren tappade 51 sekunder på schweiziska Judith Wyder, medan landslagsdebutanten Tjernlund förvisso tappade över minuten på Helena Jansson på sistasträckan men hade sjunde bästa löptid och plockade fem placeringar.

Mixedsprintstafetten avslutade den polska världscuphelgen, men alla tre länslöparna – plus Filip Dahlgren som tvingades lämna återbud till Polen på grund av sjukdom – är redan uttagna till EM i Tjeckien i slutet av maj.

Dessförinnan väntar bland annat Tiomila.