Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn hyllas efter världscupsuccén: ”Har tagit kliv”

Martin Regborn tog karriärens första topp tio-placering i världscupen. Efteråt hyllades han av förbundskapten Håkan Carlsson.

Martin Regborn, 24, var uttagen till sin första världscupdeltävling på två säsonger.

Då slog Örebroorienteraren till med en niondeplats i sprinten i polska Wroclaw – och var bara 28 sekunder bakom segrande schweizaren Matthias Kyburz, som i klubblagssammanhang representerar Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren.

Regborn har tidigare som bäst varit 19:e i världscupen och 15:e på VM, och efter karriärens första topp tio-placering hyllades han av förbundskaptenen, örebroaren Håkan Carlsson.

– Martin har visat tidigare att han tagit ett rejält kliv fysiskt i vinter, och det är jättekul att han fick ut det här på världscupen också. Hela världseliten var på plats sånär som på belgaren Yannick Michiels, och då är det riktigt starkt att bli nia. Martin imponerade verkligen, säger Carlsson.

Regborn var 24:a i lördagens medeldistans, medan Hallsbergslöparen Lilian Forsgren var 27:a på lördagen och 26:a på söndagen.

Tisarens Josefin Tjernlund gjorde landslagsdebut i söndagens sprint, men åkte ut i kvalet då en av de elektroniska stämplingarna inte registrerades. Hon fick därför springa B-final, där hon blev femma av 47 startande.

– Det var lite otur att hon inte fick med sig en kontroll i kvalet, men en skön revansch med en så bra B-final. En klart godkänd debut, säger Carlsson.

I morgon, måndag, avslutas världscuppremiären i Polen med mixedsprintstafett, där Regborn springer tredjesträckan i det svenska andralaget som har Lina Strand på första, Gustav Bergman på andra och Alva Olsson på sista.

Tjernlund och Forsgren får däremot inte plats i något av de tre svenska lagen, utan får springa utom tävlan i ett lag med två nyzeeländska herrlöpare.