Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn kom till start – säkrade fjärdeplatsen i totala världscupen: "Rätt coolt ändå"

Trots att han tvingades bryta fredagens långdistans med sjukdomskänningar kom Martin Regborn till start i lördagens medeldistans – och säkrade en fjärdeplats i totala världscupen.
"Inte den avslutningen av säsongen som jag hade hoppats", skriver Regborn på Instagram.

Martin Regborn kom till världscupfinalen i schweiziska Grindelwald med chans att vinna totala världscupen som förste svenske herrorienterare sedan 1996, men tappade i stället från andra till fjärde plats när han tvingades bryta fredagens långdistans på grund av sjukdomskänningar.

På lördagen kom han ändå till start, men trots en tolfteplats räckte det inte för att hämta in avståndet uppåt. Regborn slutade på fjärde plats i sammandraget. Örebroaren var ändå klart bäste svensk i totala världscupen, men distanserad av schweizaren Matthias Kyburz, som vann totala världscupen för fjärde gången efter att ha vunnit både långdistansen och medeldistansen i finaltävlingarna på hemmaplan, norske Olav Lundanes och schweiziske Daniel Hubmann.

"Det blev kanske inte den avslutning av säsongen som jag hade hoppats på med sjukdom som gjorde att jag fick bryta gårdagens långdistans och därmed ge upp kampen om topp tre totalt. Kände mig lite piggare på dagens medeldistans. Bedrövlig känsla fysiskt men kämpade mig till en tolfte plats vilket räckte till att behålla fjärdeplatsen i totalen", skriver Regborn på Instagram, och fortsätter: "Trots den sura avslutningen kan jag inte vara annat än nöjd när jag ser tillbaka på 2017. Fjärde bästa orienteraren i världen på herrsidan sett över hela säsongen är rätt coolt ändå. Målsättningen är att 2018 ska bli ännu bättre."

Svenska superstjärnan Tove Alexandersson vann damernas världscup för fjärde året i rad efter att ha tagit hem lördagens medeldistans. Där tog Josefin Tjernlund, som tävlar för Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, en elfteplats – hennes bästa världscupplacering i karriären på en skogdistans – som tog henne upp på 35:e plats i världscupsammandraget.

Världscupssäsongen avslutas med en mixedsprintstafett på söndagen.