Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn nya succé: Vann kvalet – fyra i finalen i världscuppremiären

Martin Regborn går från klarhet till klarhet.
På torsdagen vann orienteraren från Örebro kvalet och blev fyra i finalen i världscuppremiären i Finland.
Nästa veckas tas trupperna ut till både VM och world games.

Martin Regborn, 25, har sprungit tre raka VM och sprang in i världseliten på allvar förra året med ett brons och tre topp fyra-placeringar på EM.

I år har Örebroorienteraren inlett säsongen strålande – och när världscupen drog igång med sprint på torsdagen följde han upp med ytterligare två urstarka lopp. Vid lunchtid sprang han hem segern i kvalet, som ger tiderna löparna tar med sig i den minitour som under helgen fortsätter med medel- och långdistans, och på kvällen tog han en fjärdeplats i finalen, hans näst bästa resultat i världscupen i karriären.

Regborn var bara en sekund från pallen – landslagskollegan Emil Svensk var trea, sekunden före – och 22 sekunder bakom segrande belgaren Yannick Michiels.

Eftersom segraren i sprinten får 120 bonussekunder, tvåan 90, trean 60 och fyran 45 så är Regborn trea i minitouren, 1.13 bakom Michiels och 21 sekunder bakom Matthias Kyburz men 29 sekunder före Svensk.

För Regborn var loppen de femte och sjätte värdetävlingarna den här säsongen – och han har nu vunnit fyra och varit topp fyra i fem.

OK Tisarens Lilian Forsgren och Josefin Tjernlund slutade på 24:e respektive 27:e plats i kvalet, vilket blir placeringarna de tar med sig till lördagens medeldistans. I finalen slutade de på 16:e respektive 25:e plats, vilket för Tjernlund var karriärens bästa världscupplacering. Danska Maja Alm vann damklassen före en trio svenskar: Tove Alexandersson var tvåa, tio sekunder bakom, Lina STrand trea och Karolin Ohlsson fyra.