Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regborn nya succé: Vann kvalet – fyra i finalen i världscuppremiären

Martin Regborn går från klarhet till klarhet.
På torsdagen vann orienteraren från Örebro kvalet och blev fyra i finalen i världscuppremiären i Finland.
Nästa veckas tas trupperna ut till både VM och world games.

Annons

Martin Regborn, 25, har sprungit tre raka VM och sprang in i världseliten på allvar förra året med ett brons och tre topp fyra-placeringar på EM.

I år har Örebroorienteraren inlett säsongen strålande – och när världscupen drog igång med sprint på torsdagen följde han upp med ytterligare två urstarka lopp. Vid lunchtid sprang han hem segern i kvalet, som ger tiderna löparna tar med sig i den minitour som under helgen fortsätter med medel- och långdistans, och på kvällen tog han en fjärdeplats i finalen, hans näst bästa resultat i världscupen i karriären.

Regborn var bara en sekund från pallen – landslagskollegan Emil Svensk var trea, sekunden före – och 22 sekunder bakom segrande belgaren Yannick Michiels.

Eftersom segraren i sprinten får 120 bonussekunder, tvåan 90, trean 60 och fyran 45 så är Regborn trea i minitouren, 1.13 bakom Michiels och 21 sekunder bakom Matthias Kyburz men 29 sekunder före Svensk.

För Regborn var loppen de femte och sjätte värdetävlingarna den här säsongen – och han har nu vunnit fyra och varit topp fyra i fem.

OK Tisarens Lilian Forsgren och Josefin Tjernlund slutade på 24:e respektive 27:e plats i kvalet, vilket blir placeringarna de tar med sig till lördagens medeldistans. I finalen slutade de på 16:e respektive 25:e plats, vilket för Tjernlund var karriärens bästa världscupplacering. Danska Maja Alm vann damklassen före en trio svenskar: Tove Alexandersson var tvåa, tio sekunder bakom, Lina STrand trea och Karolin Ohlsson fyra.

Annons