Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn ordnade blågul seger i centrala Örebro

Hemmasonen Martin Regborn visade upp sig från sin bästa sida. Med sitt Sverige tvålade han till Danmark rejält i stadssprinten på Örebros gator.– Skönt med en vinst, säger han.

Söndagen var som upplagd för en riktig orienteringsfest.

Örebro city sprint avgjordes för tredje gången och med ett stundande VM i Sverige endast två månader bort befinner sig stora delar av världseliten på träningsläger i Sverige. Och de kom till Örebro.

I förmiddags sprang löpare i elitklassen om världsrankningspoäng, och på eftermiddagen ägde dagens stora behållning rum.

En landskamp i mixedsprintstafett mellan Sverige och Danmark.

Grannlandet i söder ställde upp med tre av de fyra löpare som var med och tog VM-guld i disciplinen i Skottland i fjol – bland dem fixstjärnorna Maja Alm och Søren Bobach.

Sverige svarade genom att ställa upp med bland andra trefaldiga VM-medaljören Lena Eliasson samt örebroaren Martin Regborn, nybliven EM-bronsmedaljör i långdistans och uttagen till VM i Strömstad i augusti.

I landskampen gjorde hemmasonen Regborn och hans Sverige ingen besviken.

Besegrade Danmark med cirka halvminuten efter en fenomenal tredjesträcka av just Regborn.

– Jag har tränat rätt lugnt men kommit i gång mer nu på senaste tiden. Det är VM som är målet så det är ingen som har toppat formen till det här, utan det blir mer som en träning. Men det är så klart skönt med en vinst i sprintstafetten.

I efterdyningarna av det kraftiga regnfallet under natten och morgonen var det omkring 400 tappra löpare som ställde upp i stadssprintens olika klasser.

Den hala sträckan tog löparna genom centrala Örebro, med start och mål i Drottningparken bakom Virginska gymnasiet.

– En bra bana, men den var ganska lätt och det handlade mer om att springa mycket. Det är roligare när banan är lite svårare, säger Regborn och fortsätter:

– Det är helt annat att springa i en stad. Speciellt när det är så vått som det var i dag. Det gör att man tappar fokus från kartan och måste ta det försiktigt i svängarna. Det går inte att bara köra på, säger Regborn samtidigt som han visar upp ett stort skrubbsår på sitt vänstra lår.

– Jag gick omkull lite, säger han med ett leende.

Var det en fördel för dig att springa på hemmaplan?

– Nej, inte egentligen. Det är på fel sida av stan för mig och jag hittar inte så bra, så jag måste kolla kartan som alla andra. Då kan det snarare vara en nackdel att man tror att man vet vart man ska springa.

Orienterings-VM avgörs i Strömstad och inleds 20:e augusti.