Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn på pallen i viktiga EM-testet

EM-platser i sprint på spel. Då slog Martin Regborn till med en tredjeplats, bara tolv sekunder från segern.

Två år i rad har Martin Regborn, 24, sprungit VM för Sverige i orienteringens sprintdistans.

På lördagen kan Örebroorienteraren, som tävlar för Hagaby, mycket väl ha säkrat en plats till EM i Tjeckien i maj.

Regborn slutade nämligen trea, näst bäst av löparna som inte ingår i A-landslaget och därmed har en friplats till mästerskapet, i VM-testet och elitseriepremiären i skånska Brösarp. Regborn var bara 14:e vid första mellantiden, efter drygt sex av totalt knappt 15 minuters löptid, men var därifrån och in snabbast av alla. I mål tolv sekunder bakom segrande Gustav Bergman, OK Ravinen, nio bakom tvåan Emil Svensk, Stora Tuna.

Hallsbergslöparen Daniel Attås, OK Tisaren, slutade på 16:e plats, minuten bakom Bergman.

På damsidan blev Tisarenlöparna Lilian Forsgren och Josefin Tjernlund 14:e och 15:e, 1.20 respektive 1.22 bakom segrande världsstjärnan Tove Alexandersson, Stora Tuna.

JVM-suktande H20-löparen Filip Jacobsson, som inför årets säsong lämnat moderklubben Degerfors för Tisaren, slutade fyra som näst bästa svensk, 54 sekunder bakom segrande schweizaren Thomas Curiger, OK Orion.

Tisarens juniorvärldsmästare Andrea Svensson lämnade däremot återbud.

Läs mer i söndagens NA, papperstidnignen, som går att köpa som e-tidning nedan!