Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn på pallen igen – nära EM-plats

Martin Regborn tog andra raka tredjeplatsen i EM-testerna i Brösarp. Nu lär Örebroorienteraren ligga bra till för att få springa flera distanser på EM.

Annons

VM-meriterade orienteraren Martin Regborn följde upp lördagens tredjeplats i den korta och enkla sprinten i Brösarp med en ny tredjeplats i söndagens tuffa långdistans med segertid på en bra bit över 1,5 timme.

Regborn startade som 31:a av 69 löpare och tog en jätteledning när han passerade mållinjen – som han höll ända tills William Lind korsade mållinjen 59 minuter och 58 sekunder senare. Malungslöparen hade startat en timme efter Regborn, och tog därmed över ledningen med två sekunders marginal efter 95 minuters löpning. Och tio minuter senare sprang Albin Ridefelt, Linné, i mål som segrare med sex sekunders marginal till Lind och åtta till Regborn.

Resultat lär ändå med råge räcka för att ge Regborn en plats på långdistansen i EM, som avgörs i Tjeckien i slutet av maj.

Garphyttelöparen Filip Dahlgren, som springer för IFK Lidingö, som satsat stenhårt just på långdistans, var sexa i mål, knappt tre minuter bakom tättrion, och lär vara precis på gränsen till EM-laget.

Tisarens Daniel Attås slutade på 23:e plats, distanserad med drygt tio minuter.

I damklassen tog Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisarens nyförvärv Josefin Tjernlund en skrällartad topp tio-placering när hon blev nia, bara 4.40 bakom segrande, redan EM-klara, Emma Johasnsson, Domnarvet, och drygt 1,5 minuter före VM-meriterade klubbkompisen Lilian Forsgren som blev 13:e.

Degerforsaren Filip Jacobsson, som också tävlar för Tisaren och jagar en plats på junior-VM, vann äldsta juniorklassen H20 med 29 sekunders marginal till OK Orions schweizare Thomas Curiger och med över tre minuters marginal till näst bäste svensk, tredjeplacerade Filip Ossiansson, Hakarpspojkarna.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!