Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regborn vann VM-testet: "Bevisat att man vill vara med"

Långdistansen blev inte vad han tänkt sig, men när VM-testet i medeldistans avgjordes levererade Martin Regborn.
– Riktigt skönt. Nu har man i alla fall bevisat att man vill vara med på VM, säger Regborn till Svenska Orienteringförbundets hemsida.

Martin Regborn slutade sjua under fredagens långdistans. När VM-testet för medeldistansen avgjordes under söndagen slutade det med en förstaplats för Regborn.

– Efter långdistans har jag gått runt och varit besviken. Nu fokuserade jag bara på att gå rätt hela vägen, för jag vet ju att jag är i bra form. Jag visste att det skulle räcka långt om jag bara skötte orienteringen, men att det skulle räcka hela vägen ... det hade jag inte räknat med, säger Regborn till Svenska Orienteringförbundets hemsida.

Helgens VM-test i lång- och meddeldistans ligger tillsammans världscupen i Finland kommande vecka, Swedish League-sprinten i Bollnäs samt internationella meriter från 2015-2016 till grund för de svenska VM-uttagningarna.

– Nu ska jag fokusera allt på världscupen i Finland, sedan är det upp till Håkan (Carlsson, förbundskapten) att ta ut VM-laget, säger Regborn.