Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen har påbörjat arbetet med att jämna ut skillnader i samhället

Annons

Replik till Centerpartiets artikel om LSS (NA 23/3)

När centerpartisterna kritiserar regeringen för LSS väljer de att medvetet blunda för att den förra borgerliga regeringen i åtta år satt stilla och i princip inte gjorde någonting för att se till så att det som var tanken med lagstiftningen när den infördes fortfarande skall vara det som gäller. Både 2009 och 2012 kom det domar i högsta förvaltningsdomstolen som i dag påverkar möjligheten att få personlig assistans.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har ingen som helst avsikt att ta ifrån människor deras möjlighet att leva ett värdigt liv.

Dessa och senare domar visar tydligt på att lagstiftningen på det här området måste moderniseras och förtydligas. Detta arbete har den nuvarande regeringen nu satt igång i syfte att ta fram en lagstiftning som blir tydlig när det gäller att se till så den som behöver samhällets stöd också skall få det. Att, som Centerpartiet, ställa klimatsatsningar och förbättringar inom arbetslivet mot LSS är både osmakligt och irrelevant.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har ingen som helst avsikt att ta ifrån människor deras möjlighet att leva ett värdigt liv.

Regeringen har också under mandatperioden påbörjat arbetet med att jämna ut skillnaderna i samhället, och förbättra för dem som har det svårast.

Bara inom hälso- och sjukvårdsområdet har regeringen satsat 13 miljarder kronor på förstärkningar av svensk sjukvård. Till skillnad från Centerpartiet ser vi socialdemokrater inte att sänkta skatter på något sätt skulle vara förenligt med en förbättrad välfärd.

Anna-Lena Sörenson

Socialdemokraterna, vice ordförande i Socialutskottet

Lennart Axelsson

Socialdemokraterna, riksdagsledamot från Nora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel