Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen om corona-situationen – vi direktsände pressträffen ► Fler ska testas för covid-19

På fredagsförmiddagen höll statsminister Stefan Löfven pressträff tillsammans med socialminister Lena Hallengren och Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Folkhälsomyndigheten fick för två veckor sedan uppdraget av regeringen att skala upp testningen för covid-19. Under dagens pressträff berättade socialminister Lena Hallengren att det nu kan dra igång.

– Poliser, personal inom räddningstjänsten och andra med samhällskritiska uppgifter kan testas så att de snabbt kan komma tillbaka i arbete, sa hon.

Den utökade testningen gäller fortfarande personer med symtom.

– Och kraftigt sjuka patienter och vårdpersonal ska fortfarande prioriteras.

Hon sa att upp till 100 000 personer ska kunna testas per vecka.

Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, sa att det uppskalade testningsprogrammet fortsatt gäller att hitta personer som har covid-19.

– Antikroppstester är inte möjliga ännu. Det finns inte tillräckligt bra såna tester. Men förhoppningsvis kommer vi dit inom en snar framtid, sa han.