Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringens bidrag är ett redskap för en jämlik skola i Laxå

Annons

Statsbidraget till skolan är ett varmt välkommet tillskott från den socialdemokratiskt ledda regeringen.

När Barn och Utbildningsnämnden i Laxå sett över sina kostnader för 2018, är behovet cirka 2 900 000 kr högre än tilldelad budgetram. Underskottet beror främst på personalkostnader. På Barn och Utbildningsnämndens möte i april ska förslag på åtgärder presenteras för att komma inom ram. Den totala summan på 1 010 155 kr som Laxå kommun kan söka är vi garanterade, vilket innebär att vi kan värna om pedagoger till våra barn och elever.

Statsbidraget ska användas till att stärka likvärdigheten och kunskapsutvecklingen i förskoleklass samt grundskolan och Barn och Utbildningsnämnden bestämmer vilka insatser som statsbidraget ska finansiera. Det återstår fortfarande ett arbete med att komma inom budgetram, då de styrande partierna inte har gjort några åtgärder för att anpassa sig till den kommunala budgeten denna mandatperiod.

De senaste åren har vi haft de så kallade tillfälliga Fridolinpengarna till skolan från den S-ledda regeringen som gjort att vi kunnat anställa personal till skolverksamheterna. Den lokala skolsatsningen som har gjorts har inte använts fullt ut och för 2017 fick satsningen täcka upp ett underskott som resulterade i ett överskott för Barn och Utbildningsnämnden.

Alla elever i Sverige har enligt lag rätt till en likvärdig utbildning. Den svenska modellen ska utvecklas!

Socialdemokraterna Laxå kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel