Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionen kör så det ryker, Greta!

”Region Örebro ökar centraliseringen och därmed ökar vi transporter för framför allt patienterna och anhöriga. Tidigare kunde en specialist åka till en mottagning med 15-20 patienter i Karlskoga eller Lindesberg. Men numera måste 15-20 patienter åka till centraliserad mottagning i Örebro. Inte undra på att P-problem uppstår i Örebro och vi får ökat behov av P-hus. Och akuta patienter från norra länet med till exempel fraktur tvingas resa 10-14 mil ytterligare för operation. Det tycker vi alltså är bra: – Vi kör så det ryker, Greta!

Nu planerar vi att april 2020 stänga Akutmottagningen för kirurgi i Lindesberg halva dygnet hela året. Det innebär att cirka 1500 patienter/år måste göra en extra resa på uppemot 10 mil till USÖ ! Och dessutom ökar förstås ambulans-transporterna ! Nu måste vi nog köpa och bemanna ytterligare ambulans ? –  Vi kör så det ryker ännu mera, Greta !

Nu handlar ju debatten helt om corona så utsläpp och miljö hamnar tack och lov i skymundan så att vi utan att det märks i medierna kan fortsätta att centralisera och fortsätta öka transporter och utsläpp: – Nu ska vi köra så det ryker, Greta !

”Socialdemokrat i Region Örebro”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel