Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionen Örebro läns semesterplanering bryter mot semesterlagen

Vänsterpartiet ser med oro på hur man hanterar vårdpersonalens semesterplanering i Region Örebro län. I debatten har vi kunnat följa hur personalen uttrycker oro inför sommarens välbehövliga semester. Vården och samhället befinner sig i ett mycket speciellt läge och situationen är ansträngd. Det finns ingen anledning för någon att underskatta effekterna av den pågående pandemin. En god arbetsmiljö som personalen kan fungera i måste trots det upprätthållas. Det innebär bland annat att arbetsköparna måste hålla sig till de lagar och avtal vi gemensamt kommit överens om. Lyfter man i det perspektivet fram semesterlagen som är ämne för debatten, så framgår det med önskvärd tydlighet att sommarsemestern ska vara minst fyra veckor sammanhängande och här väljer regionen att frångå det.

Vill man ha sin semester fyra veckor sammanhängande så har man rätt till det.

Frågan är egentligen inte politisk utan det handlar bara om att följa de lagar vi har på arbetsmarknaden. Regionens ansvariga bör därför fundera lite mer på semesterplaneringen och lösa personalens semestrar på ett tillfredsställande sätt. De tvingande treveckorsledigheterna bör planeras om för de som inte accepterar att semestern kortas ner.

Erbjudanden om kortare semester mot kompensation kan däremot presenteras för de som är intresserade av det, efter förhandling med de fackförbund det berör. Vill man ha sin semester fyra veckor sammanhängande så har man rätt till det. Som offentlig arbetsköpare så är det för Vänsterpartiet extra viktigt att vi är en bra sådan. Det är trygga arbetsplatser med bra villkor som ska finansieras av våra skattepengar.

Regionen behöver duktiga engagerade medarbetare för att upprätthålla en nivå som kan hantera liknande situationer även i framtiden.

Region Örebro län har i sin verksamhetsplan satt upp ett mål om att ha attraktiva arbetsplatser och att vara en region som folk söker sig till, inte ifrån. Vänsterpartiet hävdar att för att uppnå den attraktiviteten så måste man följa lagar och avtal på arbetsmarknaden. Först då kan vi bli den arbetsköparen som personalen litar och tror på. Det kommer att underlätta rekrytering av nya medarbetare men minst lika viktigt är att de som valt vården och regionen som arbetsplats stannar kvar. Attraktiva arbetsplatser med bra villkor stärker också den vård vi vill erbjuda. Regionen behöver duktiga engagerade medarbetare för att upprätthålla en nivå som kan hantera liknande situationer även i framtiden.

Vänsterpartiet kommer aldrig att acceptera att det tummas på arbetsmarknadens lagar

Friskvårdsbidragets höjning är en mycket välkommen gest från regionen för de som jobbar hårt under dessa omständigheter. Medarbetare kommer att behöva det för att ta god hand om sig själva. Detta kan dock inte ersätta en fråntagen sommarsemestervecka. Lagen ska följas eller generösa erbjudanden ska erbjudas som kompensation för de som frivilligt väljer tre veckors sommarledighet.

Vänsterpartiet kommer aldrig att acceptera att det tummas på arbetsmarknadens lagar. Minst fyra veckors sammanhängande sommarsemester är det som är lagstadgat. Semesterlagen är väldigt tydlig på den punkten och det är den som gäller.

Maria Odheim Nielsen

distriktsordförande, Vänsterpartiet Örebro län

Stefan Nilsson

facklig-politisk samordnare, Vänsterpartiet Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel