Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionen vill starta ny kvinnomottagning – i morgon fattas beslut

En klinik för kvinnor med bäcken- och underlivssmärtor – det planerar Region Örebro län att starta. I morgon torsdag fattas beslut i regionstyrelsen.

Mottagningen startas i projektform och utvärderas efterhand. Bland annat ska kvinnor som lider av mensvärk kunna söka hjälp.

"Kvinnor med underlivssmärta söker vård både inom sluten- och öppenvården idag och behandlas lite olika beroende på var de söker och vem de träffar. Det finns idag ingen gemensam struktur och väg för omhändertagandet av dessa kvinnor i Region Örebro län. Därför föreslår regionledningen nu Regionstyrelsen att besluta om att starta ett projekt med bäckenbottenmottagning för att kunna erbjuda kvinnor en effektiv och likvärdig behandling vid bäcken- och underlivssmärta", säger Karin Sundin (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård, i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att kosta 2,5 miljoner under de två år det pågår, en kostnad som finansieras med statliga bidrag.