Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnet flyttar landskamperna till Karlslund arena: ”Vill inte spela vattenpolo”

De avslutande P17-landskamperna flyttas från Norvalla och Grenadjärvallen till Karlslund arena. Detta till följd av det kraftiga regnet.

Fyrnationsturneringen för P17-landslaget som avgjorts i länet den senaste veckan avslutas i dag måndag.

På Norvalla i Nora skulle Norge ha mött Slovakien medan Sverige skulle avslutat mot Rumänien på Grenadjärvallens naturgräs. Men det kraftiga regnet har ställt till problem och gör båda planerna ospelbara.

Förbundet har under förmiddagen jobbat febrilt med en lösning. Vilket man nu också har fått till. Båda matcherna kommer att spelas på konstgräset på Karlslund arena.

– Vi spelar enligt tidsplan, första matchen 14.30 och den andra 17.15. Det blev den bästa lösningen. Vi vill spela fotboll och inte vattenpolo, säger Björn Aurell, kanslichef på Örebro läns fotbollförbund och skrattar.

Normalt ska inte matcherna spelas på konstgräs men här blir det ett undantagsfall.

– Egneltigen ska det inte vara konstgräs men nu är det en träningsturnering. Alla matcher ska egentligen spelas på samma underlag när och det är det vi haft att brottas med. Men det här är en träningsturnering och vädret kan vi inte råda över, säger Aurell som är belåten över att de fick till en lösning.

– Vi är tacksamma att Karlslund ställer upp med sin arena och ändrat sitt schema för vår skull. Det är jätteviktig att vi kan spela klart alla matcher.

I det svenska landslaget ingår ÖSK-spelarna Simon Gustafsson,Martin Trinh och Adam Bark. Dessutom finns förre Forwardspelaren Elias Durmaz, numera i Hammarby, med i truppen.

Mer läsning om P17-landslaget

ÖSK-målvakten höll nollan i landslagsdebuten – mållöst mot Norge i Nora

(+) Durmaz favorit bland kidsen efter Sveriges seger: "Känner hela bunten..."

(+) Superhajpad i våras – nu låg ÖSK-talangen bakom svensk seger på Trängen

(+) Durmaz tar med landslaget hem till Trängen: "Förväntar mig vinst i alla tre matcherna"

(+) Örebros okände förbundskapten tog landslaget hem till Glanshammar: "Är sig likt ..."