Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regniga men välbesökta Nostalgidagar

Trots regn och rusk var det många som tog sig, med eller utan veteranbil, till Nostalgidagarnas motordag i går. Där kunde man njuta av allsång och fina bilar bland retroklädda besökare.

Tuperade håruppsättningar, röda läppar och kråkfötter på ögonlocken. Man behöver inte titta på bilarna för att förstå att det är 50- och 60-tal som gäller på Nostalgidagarna i Hällefors. I går var det motordag, och trots regnet stod parkeringen full av veteranbilar och intresserat folk.

Veteranbilsentusiasterna Old Raggers från Hagfors i Värmland var på plats med tio bilar. Leif Sundqvist har varit på Nostalgidagarna tre gånger, och kom med sin Cadillac Coupe deville -76.

– Det är helt perfekt att komma hit. Det är massor av fina bilar och så får man träffa likasinnade.

En annan motorentusiast är Rolf Hautamäki som kom med sin moderna amerikanare, en Chevrolet Caprice -84. Han har vunnit flera priser med bilen, bland annat i Kristinehamn och i Filipstad.

– Det är ju lite ovanligt att lägga ner så mycket pengar på en Caprice, men jag gillar lite kantiga bilar från 80-talet, säger han.

Men det var som sagt inte bara bilar på årets Nostalgidagar. På torget kunde man även gå till frisörskan Frida Berg från Grythyttan och få en 50-talsuppsättning. Pia Bengtsson var en av dem som fick sitt hår fixat. Hon kommer från Haninge och är i Hällefors för att hälsa på sin mamma, som bor alldeles invid torget.

– Jag slog upp balkongdörren i morse och fick se att frisörerna stod där, så jag brydde mig inte om att fixa håret utan gick direkt ner hit, säger hon från frisörstolen.

Det är sjunde året i rad som Nostalgidagarna hålls. Allting började med en enkät som Kerstin Nyström gjorde när hon jobbade som centrumsamordnare åt kommunen. Hon märkte att det var många som efterfrågade en 50- och 60-talsvecka på orten, vilket hon tyckte passade bra med tanke på 50-talslägenheterna som blivit museum vid Mästarnas park. Evenemanget startade i fredags med dans i Krokbornsparken där Snowstorm, Noise-Forever och dansbandet Date spelade. Nytt för i år var utställningen av A-traktorer under motordagen i går och i dag hamnar barnen i fokus då man kan gå till Krokbornsparken och bland annat rida ponny, åka flotte eller titta på dockteater.