Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnkaos sänkte Ericsson

I ett rörigt och kaosartat lopp slutade Marcus Ericsson på 16:e plats i söndagens GP2-race på Hungaroring i Budapest.

Annons

Vädret spelade förarna stora spratt. Det kom ordentliga regnskurar titt som tätt och det var hopplöst för stallen att ställa in bilarna och att välja rätt däck.

Förarna for runt som smörklickar i en het stekpanna och avåkningarna var många. Även Marcus Ericsson snurrade av vid ett tillfälle men kom tillbaka upp på banan.

Marcus hade fjärde startposition och iSport-teamet valde att inleda tävlingen på regndäck eftersom det duggade lite precis före start. Ett felaktigt val med facit i hand. Marcus tappade hela tolv placeringar på första varvet och föll till 16:e plats.

Marcus, och huvudparten av förarna, tvingades till två däckbyten under loppet. När Marcus precis bytt tilll slicks så började det ösregna. Han föll ner till 21:a plats då han bytte tillbaka till regndäck. Kumlakillen såg ut att göra en spurt i slutet men åkte då på en bestraffning. Precis som i lördagens lopp tilldömdes han en så kallad drive through - en långsam färd genom depån. Enligt Viasat Motor berodde det på att han gjorde en omkörning när säkerhetsbilen var ute på banan.

De förare som startade loppet på slicks, och bara behövde göra et däckbyte, var de stora vinnarna. Stefano Coletti från Monaco startade från 21:a plats men var först i mål. Tvåa blev mexikanen Esteban Gutiérrez som körde om mästerskapsledaren Romain Grosjean, Frankrike, i sista kurvan.

I totaltabellen ligger Marcus Ericsson kvar på nionde plats med 25 poäng. Romain Grosjean leder överlägset på 74 och fransmannen är med stormsteg på väg mot en formel 1-sits till nästa säsong.

Två deltävlingar återstår, på Spa i Belgien och finalen på Monza i Italien.