Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnmoln parkerade över rallysträckan

Det byttes många däck och svors en del. Annars tog rallyförarna regnet över Laxå med jämnmod. – Det är bara att bita ihop och köra på, sade Micke ”Bonnen” Larsson från Rönne MK.

Annons

 På lördagen avgjordes Laxårallyt, som har blivit en mångårig tradition. I år kom 132 ekipage till start.

– Tävlingen ingår i Västra bilsportförbundets förbundsmästerskap och ytterligare tre serier så det lockar ju en del, sade tävlingsledaren Emelie Håkman från Laxå MK.

Vädret var nyckfullt denna lördag. Runt om i länet sken solen, men över Laxå parkerade ett regnmoln.

– Det får ordna sig. Jag tar studenten från fordonsprogrammet på fredag så nu måste jag visa vad jag går för, sade hemmaåkaren Dennis Persson med ett skratt och gav sig ut i blötan med Christoffer Standar.

Lika taggad var klubbkompisen Tobias Isaksson. Han berättade att alla rally-åkare är bästa polare, men ute på banan växer hornen ut.

– Ja, rally handlar om att hålla hög fart, men under kontrollerade former och med finess, sade Per Hansson som åker med Tobias.

Strax intill stod ”Bonnen” Larsson från Askersunds Rönne MK och log i regnet, medan hans sjuåriga dotter Ida hjälpte till att byta däck på pappas bil.

– Hon håller på att inskolas till rallyförare. Själv tänkte jag satsa på totalvinst i dag, sade den glade ”Bonnen”.