Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reklam för diskutabelt diskmedel

När det gäller annonsering i medier såsom bland annat tv så får det inte förekomma annonser som har skadlig inverkan på människor eller annan stötande reklam, Om det har skadlig inverkan på djur och på lång sikt även människor verkar det helt ok.

Jag har noterat att det mest sålda diskmedlet, åtminstone i Sverige är Yes. Det är ett himla effektivt diskmedel. Enligt reklamen räcker det ju med bara en droppe för en hel disk. Jag tycker också det är väldigt effektivt. Men av en händelse noterade jag att medlet inte längre får vara Svanenmärkt, som ju är en seriös miljömärkning, därför att den inte ä så snäll mot naturen. Om du läser bak på din diskmedelsflaska så står det ”Varning. Orsakar allvarlig ögonirritation. Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer. Förvaras oåtkomligt för barn ...”

Borde vi inte ställa oss frågan om vi ska använda ett medel som så uppenbart skadar mänskligheten på lång sikt. Kanske står diskmedlet framme och är tillgängligt för de små barnen. Det finns mycket som är tvivelaktigt att använda men här är det så uppenbart och är ju så enkelt att byta ut det till ett miljövänligare medel. Jag har gjort det och det fungerar bra.

Hur i hela världen kan media tillåta sådan reklam?

”Rent samvete”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel