Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reklam för illegalt spel

Örebro.De utländska spelbolagen fortsätter ta ny mark. Du exponeras av spelbolag utan tillstånd genom: din tv, mejl, på sociala medier, busshållplatsen, tidningen ...

En ny form av licenssystem håller på att ta sin form. En form av spelreglering för samtliga spelbolag som verkar innanför svenska gränser.

En reglering där spelbolagen ska ta sitt ansvar, sitt spelansvar.

I dag finns det reklampelare tapetserade med en stereotyp och vilseledande marknadsföring, från bolag som inte har tillstånd för sin verksamhet i Sverige.

I våras hittade jag spelreklam placerad där den borde vara utom synhåll. Bredvid busshållplatsen utanför Psykologiska akutmottagningen vid USÖ. Där satt reklamen som utlovar att drömvinsten är dig riktigt nära?

”Hos oss får du 100 free spins”. De skyltar med att du inte ens behöver satsa dina egna pengar.

Drömvinsten kan du ändå finna och kamma hem inom kort.

Människor som lever i misär på grund av sitt spelmissbruk, stöttas inte av vården. Behandlingen är i dag minimal till utbudet och till skillnad från spelmarknaden verkar det som att man är rädd för att synas.

För någon dag sedan slår de till igen.

Den här gången större och bredare. Samma spelbolag som riktar reklam till redan utsatta, sponsrar Örebros allra första ”bugg a long”. Ett event där människor ska dansa i parad hela vägen från Stortorget, över centrala delen av Drottninggatan och vidare till Slottsparken.

I denna folkfest ska ett spelbolag utan rättigheter för sin verksamhet, stå och marknadsföra sig för hela Örebro. De ska stå mitt i Örebro, på kvällstid, och marknadsföra sig.

Mitt i det land där de inte ens får existera. Hur är det ens möjligt?

Vården för problemspelare är under all kritik. Samtidigt kan spelbolag utan tillstånd öka antalet spelare som fastnar utan att någon reagerar.

Örebro

Staffan Ydrefalk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel