Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorn hotas till livet

Ett hotfullt e-postmeddelande med nazistiska förtecken har skickats till Kanalskolans före detta rektor med anledning av att barnen inte fick vara pepparkaksgubbar i årets luciatåg.

I e-postmeddelandet hotas rektorn till livet. E-postskribenten vill bland annat att barnen ska få ha sina traditioner.

Laxå kommun har polisanmält det hotfulla e-postmeddelandet bekräftar skolchefen Margaretha Zetterlund.

– Det här ser vi mycket allvarligt på, säger Klas-Göran Vilgren, V, barn- och utbildningsnämndens ordörande.

Oberoende granskning

Pepparkakshistorien var uppe på barn- och utbildningsnämndens möte tidigare i veckan.

– Vi kommer att skicka ut en förfrågan till revisorerna om de vill undersöka vad som har hänt. Skolchefen Margaretha Zetterlund var här och informerade och gav sina synpunkter. Vi sa att vi kanske skulle ha en oberoende som granskar det här. Vi lägger oss inte i skolans inre arbete, säger Klas-Göran Vilgren.

Orimliga proportioner

Enligt Klas-Göran Vilgren så har historien tagit orimliga proportioner.

De senaste dagarna har Laxå kommuns växel blivit nerringd och postlistorna är fulla av brev och mejl med synpunkter på pepparkakshändelsen i Laxå.

– Det har ringt mycket mer än vanligt till Kanalskolan och Centralskolan. Det har engagerat många. I dag, läs onsdag, har det lugnat ner sig lite, säger Ulrika Nykvist, växeltelefonist och handläggare på Laxå kommun.