Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Renoveringsbehov för 250 000

Stjernfors golfklubbs klubbhus behöver akutrenoveras. Det kostar 250 000 kronor. Klubben har utlyst ett extra medlemsmöte för att få in pengarna.

– Det har varit två regniga somrar och vatten och fukt tränger in i källaren. Vi måste åtgärda detta nu, säger Rune Andersson, ordförande i Stjernfors GK.

Frågan om husrenoveringen var uppe redan på årsmötet. Då föreslog styrelsen att en förfrågan om en frivillig engångsinsats på 1000 kronor skulle skickas till alla fullbetalande seniormedlemmar. Styrelsens förslag godkändes ej. I stället skulle en obligatorisk avgift på 800 kronor tas av nämnda medlemmar.

– Vi insåg sedan att det beslutet blev ogiltigt. Alla medlemmar ska i god tid innan årsmötet kunna ta del av beslutetsförslag och förändringen från frivillig till obligatorisk insats är för stor för att beslutas utan att alla medlemmar först kan ta del av förslaget.

Därför ska nu frågan tas upp med medlemmarna igen den 10 april.

I december grävdes ett dike från klubbhusets källaringång ner mot en kanal intill för att leda bort vatten under källarplattan. Det första som nu måste åtgärdas är att huset dräneras. Sedan ska toaletter, omklädningsrum och duschar i källaren helrenoveras. Klubben räknar med att om alla fullbetalande seniormedlemmar lägger 800 kronor var så får man ihop de 250 000 kronor som behövs. Ett banklån ses inte som ett alternativ då klubben saknar fasta tillgångar. Och enligt arrendeavtalet klubben har med fastighetsägaren så kan denne åtgärda bristerna och därefter fakturera Stjernfors GK, men det skulle i slutändan kunna leda till att klubben tvingas till konkurs, befarar styrelsen.

Renoveringen av klubbstugan behöver genomföras innan golfsäsongen startar. Om medlemmarna godkänner finansieringsförslaget så påbörjas husrenoveringen omedelbart.