Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resenärerna straffas när Länstrafiken får problem

Om man under många år pendlat med Länstrafiken så vet man att beslut som tas ytterst sällan gynnar resenärerna. Det dras in bussturer och hållplatser som resenärer är beroende av, och om man klagar så är det inte ovanligt att man får en snorkig respons om att man får ta bilen istället. För helt klart är att Länstrafiken inte ingår i arbetet att få folk att åka mindre bil.

Droppen, för mig och säkerligen många andra, kom i dag när Länstrafiken meddelar att man kommer inte längre att köra buss till Ånnaboda. Jag överdriver inte när jag säger att för mig och min son är det katastrof. Ånnaboda är vår gateway upp i Kilsbergen och nu är det slut på det, helt enkelt för att Länstrafiken anser att istället för att vidta åtgärder som gör att bilar inte ställer sig på vändplatsen, så är det bättre att straffa resenärerna.

Jag har inte bil, och kommer heller inte att skaffa någon bara för att kollektivtrafiken i Region Örebro är ointresserad av sina resenärer. Och så undrade ni varför folk lät bli att betala när pandemin gjorde det möjligt. Om ni inte urholkar möjligheterna att resa med er så kanske det skulle bli ändring på det.

”C”

Vintrosa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel