Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför lockar Örebro airport allt fler

Charterbolagen har fått upp ögonen för de regionala flygplatserna och framför allt de resenärer som föredrar att flyga lokalt än åka till storstäderna. Örebro flygplats menar att det är en allt mer växande trend.

Annons

– Det handlar främst om att resenärer vill komma snabbt hem efter att man har landat, berättar Håkan Nilsson, försäljningschef vid Örebro flygplats. De undersökningar jag sett pekar på att man är ute efter ”det där lilla enkla”.

I Växjö finns Småland Airport och där känner man igen den trend som Håkan Nilsson pekar på.

– Ja, framför allt när det gäller charterflygningar. Man kan se en tydlig ökning av att bolagen lägger trafik på mindre orter, de senaste åren. Jag tror det var Ryan Air som till en början klev in på de regionala flygplatserna, säger marknadsansvarig, Jimmie Bergqvist.

Vad tror du lockar med det regionala?– Det är alltid utbudet som styr, men jag tror att resenärerna ser sig tjäna både tid och pengar på det. Man behöver inte ta ledigt före och efter resan för transportens skull och man behöver inte sitta och vänta på något anslutningsflyg. Så det är nog främst smidigheten som lockar.

Mer läsning

Annons