Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyraste städerna i Storbritannien

Funderar du på en brittisk semester? Då ska du inte åka till
Edinburgh, om du vill spara pengar. Här är Storbritanniens dyraste
städer.

Annons
Skotska Edinburgh är en av Storbritanniens dyraste städer, i en ny jämförelse.

Den skotska staden Edinburgh är populär för weekendresor. Men det är också en av Storbritanniens dyraste städer, enligt Trip Advisor. Sammanlagt har sajten jämfört vad det kostar med en natt på ett fyrstjärnigt hotell, inklusive drinkar, middag och taxi hem i tjugo olika städer. I Edinburgh blev det 3 190 kronor för hela kalaset och i den näst dyraste staden, Cambridge, kostade samma upplägg 2 940 kronor. Brighton var den tredje dyraste och något överraskande hamnade London bara på fjärde plats. Där landade summan på cirka 2 820 kronor, skriver Daily Mail.

Nottingham billigast

Men jämförelsen visar också på några riktigt prisvärda alternativ. Nottingham, hemstad åt den legendariske Robin Hood, är den billigaste större staden i Storbritannien. Där går samma natt som ovan på endast 1 754 kronor. Även Cardiff är prisvärd att semestra i, liksom Birmingham - även om den staden blivit mer populär de senaste tolv månaderna, vilket lett till något höjda prisnivåer.

- I allmänhet gäller att ju högre norrut du kommer desto mindre behöver du betala för hotell och middag, säger James Kay vid Trip Advisor.

Mer läsning

Annons