Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler solresor från Örebro

Ytterligare ett resebolag börjar arrangera charterresor från Örebro i vinter.

Annons
Fuerteventura, Hurghada och Madeira, tre nya resmål från Örebro i vinter.

Det är researrangören Solresor, som hittills erbjudit flygavgångar från Stockholm, Göteborg och Malmö,  som bestämt sig för att satsa även på några mindre svenska flygplatser, bland annat Örebro.

– Solresor kommer att flyga till ett par för oss helt nya destinationer, säger Håkan Nilsson, marknadschef på Örebro flygplats.

Solresors resor kommer att gå till Madeira, kanarieön Fuerteventura och till Hurghada i Egypten.

– Spännande! Madeira och Fuerteventura är nya resmål från Örebro. Madeira tror jag personligen allra mest på, säger Håkan Nilsson.

Tre provavgångarBolaget har öppnat bokning för en avgång till varje destination: till Fuerteventura den 14 januari, till Madeira den 29 januari och till Hurghada den 1 februari. Flygen kommer att lyfta på morgonen och komma tillbaka på kvällen en vecka senare.

– De vill inte gå i fällan att sätta upp en för stor serie avgångar. De ska istället göra en utvärdering i slutet av juli. Om intresset att flyga från Örebro är tillräckligt stort kommer man att fylla på med flera avgångar under vintern, säger Håkan Nilsson. 

Bra utvecklingEnligt Håkan Nilsson har charterresandet från Örebro ökad kraftigt de senaste åren.

– Ja, utvecklingen ser bara positiv ut. Sätt över hela året har vi nu 13 möjliga destinationer.

Sedan tidigare har Vingresor och Fritidsresor charterresor från Örebro, med olika destinationer under vintersäsong och sommarsäsong. 

Från den första september till en bit in i oktober kommer dessutom Scandjet att flyga från Örebro till Kroatien en gång i veckan.

– Intresset har varit stort. Till nästa år kanske det blir Kroatienresor under en längre period, säger Håkan Nilsson.

Mer läsning

Annons