Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyg inför barnfria zoner

Ännu ett asiatiskt flygbolag förbjuder barn. I särskilda "tysta
zoner" nekas barn under tolv år tillträde.

Annons
Fler flygbolag inför barnfria områden.

Det Singaporebaserade flygbolaget Scoot Airlines är det senaste som förbjuder barn ombord. Sammanlagt finns 41 säten enbart för vuxna som man ska kunna "uppgradera" till, och tillvalet kostar drygt hundra kronor. Området kallas Scootin Silence och åldersgränsen är på tolv år. Passagerarna som väljer barnfritt får också mer benutrymme än vad de andra platserna i ekonomiklass har.

Tidigare i år valde även Malaysian Airlines att införa tysta områden på vissa flygplan. Där var barn under tolv förbjudna på de sju första raderna i ekonomiklass på Airbus A330-300, som flög till Kina, Taiwan, Japan, Korea, Australien och Nepal. Där är också belysningen annorlunda och stämningen "mer avslappnad" enligt flygbolaget.

Irriterar mest

Förra året förbjöd Malaysian Airlines barn i första klass på sin Airbus A380, efter att ett flertal passagerare hade klagat på barnskrik. En undersökning på Gocompare.com visade att högljudda barn är något av det passagerare stör sig på mest, till och med mer än fulla medpassagerare och sur personal. Men ämnet är kontroversiellt. Tv-profilen Jeremy Clarkson, känd från Top Gear, väckte tidigare i år starka reaktioner när han på Twitter skrev att barn hör hemma i lastutrymmet, skriver The Telegraph.

Mer läsning

Annons