Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guidade turer i påvens spår

Nu har resandet i den nya påvens fotspår startat på allvar.
Tusentals turister vill besöka områdena där Jorge Mario Bergoglio
växte upp.

Annons
Påven har blivit en del av turismindustrin i Argentina.

I påsk var det till Rom många turister reste för att se den nya påven. Men nu börjar fler besöka också hans födelsestad Buenos Aires, Argentina. De första guidade turerna i den nya påven Franciskus spår har precis kommit igång. Det är landets turistministerium som anordnar bussfärden. Till en början planerade man att erbjuda hundra personer i veckan den särskilda turen. Men mer än 5 000 människor har redan anmält intresse, skriver The Telegraph. Därför har man tänkt om och utökar nu den guidade turen.

Besöker Flores

På de första rundturerna besökte man 21 olika platser, bland annat Flores, området där Jorge Mario Bergoglio föddes. Calle Membrillar är också ett givet stopp på turen, gatan där Bergoglio växte upp. Andra platser som antagligen kommer att locka allt fler påveintresserade turister är Metropolitan Cathedral där Bergoglio varit ärkebiskop och stadion El Nuevo Gasómetro, som ligger runt hörnet från påvens förra hus. Det var där han hejade på fotbollslaget The Saints.

Den guidade turen tar sammanlagt tre timmar.

Fakta/Jorge Mario Bergoglio

+Bergoglio är född 17 december 1936, i Argentina. Hans föräldrar var italienska invandrare.

+Han var tidigare ärkebiskop i Buenos Aires men valdes våren 2013 till påve i den romersk-katolska kyrkan. Han valde påvenamnet Franciskus.

+ Franciskus har varit kontroversiell och har uttalat sig fördömande om bland annat abort och homosexuellas rättigheter.

Mer läsning

Annons