Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit kan du flyga från Örebro nästa år

Nästa sommar kan resenärer för första gången åka till Sardinien från Örebro Airport.– Vi fortsätter satsa på Örebro Airport med ännu fler direktflyg och nyheten Sardinien, säger Mathias Bergendahl, informatör på Fritidsresor.

Annons

Från och med nästa sommar kommer Fritidsresor att erbjuda resor till Sardinien – med direktcharter från Örebro Airport.

-Fritidsresor testar ny mark för oss i Örebro genom att prova ett par avgångar till Sardinien. Ser de att försäljningen går bra finns utrymme att lägga till ytterligare avgångar, säger Håkan Nilsson, marknadschef vid Örebro Airport.

Varje år säljs cirka 85 000 flygstolar per år från Örebro Aiport och enligt Håkan Nilsson ökar försäljningen år för år.

Turkiet toppar listan över de populäraste resmålen från Örebro Aiport hittills i år, följt av Mallorca, Cypern, Grekland och Kroatien. I sommar går de första resorna från Örebro Airport till Split i Kroatien.

-Kroatien är en relativt ny destination och troligen den vassaste uppstickaren. När Ving började med resor till Kroatien sålde resorna slut på nolltid. Med facit i hand hade de kunnat sätta in fler avgångar, säger Håkan Nilsson.

Finns det några andra resmål som kan bli aktuella till nästa sommar?

-Vi tittar på ytterligare någon destination i Kroatien och det är inte en omöjlighet att det blir något mer resmål till nästa sommar. Sicilien har också varit ett önskemål från resenärer men än så länge har ingen tagit steget, säger Håkan Nilsson.

Under vintersäsongen väljer resenärer främst att åka till Gran Canaria och Teneriffa från Örebro Airport. Inför vintern 2015 kan det bli aktuellt med nya resmål, enligt Håkan Nilsson.

Mest sålda resmålen från Örebro flygplats från januari till maj i år

Källa: Örebro Airport

Mer läsning

Annons