Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italien uppfostrar ryssar

Le när du kommer in på ett hotell och var trevlig mot personalen, inte bara mot ledningen. Det hör till de råd som ryssar får från en italiensk hotellägare.

Annons
En italiensk hotellägare vill uppfostra ryssar som kommer till Italien.

Ryssar spenderar stora summor för att turista i Italien. Men en italiensk hotellägare tycker nu att ryssarna kan behöva uppfostras. Salvatore Madonna driver Forte dei marmi, och har nu producerat en tv-reklam för att lära förmögna ryssar om italiensk vett och etikett. Under tre minuter uppmanar man dem bland annat att le mer, säga tack oftare och att se personalen i ögonen. Enligt Salvatore Madonna är syftet att hjälpa ryska turister att smälta in bättre i Italien.

Man har också tagit Ljudmila Radcenko till hjälp, en rysk modell som lever i Italien.

"Den första regeln när man kommer in i ett hotell är att säga hej, att le och att se personen i ögonen. I Ryssland är vi kanske inte vana att göra det" säger hon i reklamfilmen.

"Bara råd"

Ryssarna får också rådet att inte ge för mycket dricks eller beställa det dyraste på menyn, vilket kan "verka vulgärt". De uppmanas dessutom att inte bära högklackat ihop med bikini och att inte beställa cappuccino efter middagen, skriver The telegraph. De får också veta att man inte kan få in alla rätter samtidigt i Italien.

"Men vi vill inte ge ryssarna instruktioner, bara erbjuda råd om några av egenheterna i den italienska livsstilen", säger Salvatore Madonna.

Reklamen ska bland annat visas i rysk tv. 

Mer läsning

Annons