Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York får egen strand

Nu ska områdena runt den nedgångna East River få en
ansiktslyftning. Bland annat planerar man för en konstgjord strand
och fiskeställen längs floden.

Annons
Nu ska New York få en konstgjord strand - under Brooklyn Bridge.

Området runt East River i New York, under Brooklyn Bridge, har knappast varit en favoritplats för turister. Där har varit både skräpigt och slitet - trots sitt läge bara ett par minuter från Wall Street. Men nu satsar staden på de nedgångna kajerna - och bygger en strand vid floden. Planer finns på att fylla över 3,3 kvadratkilometer med ett kajakcenter, en konstgjord strand, en stor solterrass, fiskeställen och breda promenadvägar. Vattenkvaliteten är bättre än på länge i floden men att bada där rekommenderas ändå inte, skriver tidningen Wanderlust. I stället får man njuta av att sitta vid vattnet.

Fler citystränder

Initiativet är en del av ett större projekt att restaurera områdena runt East River. Sammanlagt kommer man att spendera över 48 miljoner kronor på projektet som kallas The East River Blue Way Plan.

I Europa var Paris en av de första städerna att anlägga en strand i staden. Paris Plage är en flera kilometer lång oas där man kan sola och till och med bada, vid floden Seine. I Berlin finns den anlagda stranden Strandbar Mitte och i Rom kan man njuta av en stund i sanden vid Tibern, nära Castel St Angelo. Stranden kallas Tiber Village, och där finns också bassänger och bar.

Fakta

East River är ett vattendrag öster om Manhattan, och är en delav Hudsonfloden.

Mer läsning

Annons