Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyways konkurs drabbar resenärer

Flygbolaget Skyways och dotterbolaget City Airline går i
konkurs. Många resenärer berörs - redan i dag ställs 31 avgångar in
bara från Arlanda.

Annons
Skyways går i konkurs.

Skyways begärs i konkurs. Det regionala flygbolaget flyger till fler än 20 destinationer i Sverige och utomlands. Och resenärerna drabbas genast, de första vars flyg ställdes in skulle från Arlanda till Oskarshamn, Kristianstad, Karlstad, Växjö och Jönköping i morse. Från Landvetter utanför Göteborg skulle ett plan till Zurich ha lyft klockan 06.50.

Flera av resenärerna har blivit ombokade till Bromma flygplats i stället för Arlanda. Men de riskerar att få betala den nya biljetten själva.

- De får reda ut detta i efterhand. Om man betalat med kreditkort finns chans att få tillbaka pengarna, men annars är det tyvärr svårt, säger flygplatschef Ulf Axelsson till TT.

Kontakta Skyways

Skyways beklagar situationen för alla resenärer vars resor nu ställs in.

- Det känns otroligt tråkigt att detta sker för bolaget och för våra passagerare som direkt drabbas av detta, säger Skyways och City Airlines VD Mikael Wångdahl i ett pressmeddelande.

De har lovat att inom kort lägga ut kontaktinformation på sin hemsida. På Arlandas hemsida uppmanar man resenärerna att ta kontakt direkt med flygbolaget eller med sin researrangör. Här kan man också se vilka flyg som är inställda: www.swedavia.se/arlanda

Läs mer på Skyways hemsida: www.skyways.se

Se också

+ Flygresor.se har sammanställt de bästa alternativa resvägarna för Skyways resenärer. Läs mer här.

+ Sj erbjuder strandsatta Skyways-resenärer att resa kostnadsfritt med tåg inom Sverige, i mån av plats. Ring SJ Contact Center på telefon 0771 75 75 75.

+ Också Sverigeflyg sätter in extra flyg. De passagerare som bokat en resa med Skyways erbjuds att köpa en biljett på Sverigeflyg för 495 kronor + skatter och avgifter. Biljetterna bokas på flygplatsen och gäller i mån av plats.

www.sverigeflyg.se

Mer läsning

Annons