Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temapark för kung fu-fans

Vill du komma närmare en av världens kung fu-stjärnor? Nu ska en
ny temapark med den 59-årige Jackie Chan öppna i Kina.

Annons
Nu ska det bli en hel temapark till Jackie Chans ära.

Skådespelaren och kampsportmästaren Jackie Chan har blivit en turistattraktion i sitt hemland Kina. Nu planeras en temapark där besökarna kan komma honom närmare. Den ska ligga i förorten Yizhuang i Peking, och ha namnet Jackie Chan World Park. Där ska bland annat finnas fem olika områden med särskilda teman och flera utställningar med föremål som Chan har samlat på sig genom åren. Där kommer också att stå fyra antika kinesiska träbyggnader.

-När jag var ung ville jag köpa allt men nu vill jag donera det jag har. En människas lycka kan inte jämföras med den glädje som kommer alla till dels, bara kulturen består för evigt, sade Chan enligt CNN.

Museum i Shanghai

Chan är dessutom dubbelt aktuell. I år ska ett Jackie Chan-museum öppna i Shanghai, där han ska visa delar av den samling med olika filmrekvisita som han samlat på sig genom åren. Inga datum är ännu angivna för invigningarna.

Jackie Chan började som stuntman innan han slog igenom med The Young Master år 1980. Läs mer om den kinesiske skådespelaren på: www.jackiechan.com

Mer läsning

Annons