Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre romantiska öar i Grekland

Finsmakare eller bohem? Hitta rätt grekisk ö för just dig.

Annons
När solen går ner över en grekisk strand är det läge att hålla hand.

Det finns nästan inget mer romantiskt än solnedgången betraktad från uteplatsen på en traditionell, grekisk taverna. Men vart ska man åka? Grekland har nästan 6 000 öar som alla har lite olika karaktär. Här tipsar vi om tre platser för den riktiga romantikern.

+Anafi - nakenbadare och bohemer

Två timmar med färja öster om Santorini ligger lilla fridfulla Anafi. Ön passar nakenbadare, bohemer och stressade som vill koppla av. Chora har billiga pensionat och restaurangen Alexandra milsvid utsikt och förförisk grekisk husmanskost. Längs sydkusten finns sandstränder som Klissidi, Katsouni och Roukouna där vissa vildcampar och nakenbadar. På Anafi finns inte mycket att göra än att bada, möta trevliga öbor, äta gott och bara njuta av livet.

+Folegandros för finsmakare

Folegandros liknar Amorgos med sin långsmala form och höga berg. Men ön är mer chic och attraherar många grekiska turister. Bilfria byn Chora Folegandros är mycket mysig med små torg och intima restauranger. Gröna fönsterluckor och små marmorbord, i en estetiskt förtrollande atmosfär.

Ön har en asfalterad väg högt upp med vindlande utsikter. Vandra i den svarta natten, med stjärnhimmelen och tystnaden för dig själv. Folegandros har en del spektakulära, men svårtillgängliga stränder. Ta badbåten från Karavostassis till bad på undersköna stranden Katergo.

+Bortglömda genuina Tinos

Tinos är en av de mest underskattade och okända kykladiska öarna. Hit till partyön Mykonos grannö kommer mest grekiska turister, viket skapar en skönt genuin atmosfär. Ön har pittoreska byar, fina lantkyrkor och passar utmärkt för en romantisk semester. Av de 30 grekiska öar vi besökt sedan 1980-talet har Tinos överraskat mest positivt.

Utforska den lilla ön på vespa. Det finns bra stränder och öde klippbad och det är bara att tacka för att fler ännu inte hittar hit. I Pyrgos har tavernorna placerat sina blåa bord under ett platanträd på torget. 

Kritvita hus och blå fönsterluckor, en vanlig syn på de grekiska öarna.
Byn Pirgos klättrar uppför berget på ön Tinos i Grekland.

Mer läsning

Annons