Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens djupaste pool

Dykentusiaster brukar inte trivas i hotellpooler. Men det kan förändras. Ett italienskt hotell öppnar nu världens djupaste pool - med undervattensgrottor.

Annons
Nu finns en hotellpool som också dykintresserade kan gilla.

Det är inget för barnfamiljer. Hotellet Millepini, i Montegrotto Terme, Italien, har hamnat i "Guinness rekordbok" med sin nya pool. Den kallas för Y-40 Deep Joy och är världens djupaste. Här kan man simma hela 42 meter ned under ytan. Sammanlagt har man fyllt den med cirka 4,3 miljoner liter vatten, taget från lokala källor. Dessutom finns här undervattensgrottor som ska göra upplevelsen lite mer lik ett dyk i den vanliga naturen. En del av poolen är transparent, så att besökare kan betrakta dykarna utifrån. Tanken är att den ska locka både professionella dykintresserade och nybörjare.

Montegrotto Terme ligger cirka 45 kilometer från Venedig.

Andra rekordpooler

Världens största pool ligger annars i Chile, på resorten San Alfonso del Mar i Algarrobo utan för Chiles huvudstad Santiago de Chile. Den är över en kilometer lång och innehåller mer än 300 miljoner liter vatten. Men i Dubai har man påbörjat ett projekt som får alla andra pooler att blekna i jämförelse. I Mohammed Bin Rashid City ska man bygga en pool - eller konstgjord sjö kanske den bör kallas - på enorma 90 tunnland. Det motsvarar sammanlagt 330 olympiska pooler. Projektet väntas bli klart till 2020, enligt International Business Times.

Mer läsning

Annons