Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Respektlösa monster skrämmer unga tjejer

Hej, vi är två tjejer på 13 år som har en rädsla.

Varje gång, alla kvällar, händer en sak som inte borde hända. Vi, tjejer, är rädda för att gå ut på kvällen. Varför?

”Det finns ju inga monster?” måste ni ju tänka. Jo. Killar, män och gubbar, som inte respekterar oss, är tjejers största rädsla.

Det borde inte vara såhär, vi borde vara trygga i samhället och inte behöva ta upp sin mobil så fort man ser en ensam man och man då så fort som möjligt låtsas ringa mamma.

Ändra på er killar, män och gubbar om ni läser detta, tänk på det från ert håll Vi fattar att inte alla är såhär, men till dem som är så: Vi tjejer vet att ni finns där ute.

Snälla ändra på er, vi ska vara vänner allihopa, ni behöver inte ändra er helt och hållet. Men en stor skillnad ni kan göra är att i allafall till exempel hälsa när ni går förbi någon eller i allafall le lite. Och respektera att ett nej är ett nej. Inte ett ja, inte ett kanske. Ett nej. Och då får ni respektera det.

Tack för att ni lyssnar om ni gör det, det gör en stor skillnad i samhället, för oss tjejer och för alla.

Ha en bra dag!

”MG”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel