Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Restauranghögskolan: Grythyttan helt överlägset Örebro

 
Utredningen om Campus Grythyttan
Visa alla artiklar

Som företagare vill jag göra följande tillägg beträffande Grythyttan.

Jag har vid några tillfällen haft kontakt med Örebro universitet, och fick nyligen en sommarhälsning därifrån, tack för det.

När jag nu betraktar Universitetet utifrån så förfäras jag över det rabalder som man har ställt till med genom att genomföra en fullständigt obehövd utredning och dessutom om fel saker.

Det hade funnits andra och betydlig bättre sätt att agera. Nu valde man det sämsta alternativet. Att Amnå inte insåg sin begränsning och tackade nej, kan förklaras av att det var mycket pengar.

Ett företag hade aldrig accepterat en dylik utredning. Att starta en sådan utredning utan att ha helhets bilden klar visar på bristande omdöme! Universitetets goodwill har skadats genom detta förfarande. Det handlar nu om att snarast reparera vad som förlorats.

Det gör man enklast genom att sluta leden. Det handlar om att sluta fokusera på problem och i stället ta vara på möjligheter! Den största möjligheten finns sannolikt i Grythyttan som bland annat kommer att få hjälp av livsmedelstrategin. Detta kommer säkert också att leda till en viktig roll och bli en av drivkrafterna inom EntreprenörskapsForum.

Grythyttan är helt överlägset Örebro som miljö, för kreativitet och innovationer som är en viktig del i denna typ av utbildning och grunden till entreprenörskap. Jämför gärna med utländska lärosäten. Anmärkningsvärt att ledningen inte insett eller förstått detta. Att Amnå inte ser detta är naturligt då han vistas i offentlig verksamhet. Svågerpolitik är aldrig bra, det leder ingenstans utan skapar bara problem!

Universitetet behöver egentligen ingen utredning, utan ett mer visionärt ledarskap!

Jag vet att personalen är laddad med idéer och handlingskraft.

Till sist ser jag fram emot invigningen av nya Grythyttan, Nordens MåltidsCentrum!

Börje Gustafson

entreprenör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel