Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revansch för Björk - startar tvåa i Göteborg

Säsongsinledningen har varit knackig. Men i förmiddagens kval till TTA-racet i Göteborg slog karlskogingen Thed Björk till - och får starta som tvåa i eftermiddagens race.

Annons

Åt Alx Danielsson fanns inget att göra. Citroënföraren, som hoppade in första till förra racet och där tog en sjätteplats, var snabbast av alla på lördagsförmiddagens kval till TTA-racet i Göteborg.

Men med bara 6,2 hundradelar sämre varvtid knep Volvoföraren Thed Björk, som är uppvuxen i Vretstorp och numer bor i Karlskoga, en andraplats som förmodligen var lika skön som en seger.

Björk har nämligen haft stora bekymmer med bilen i säsongsinledningen och tvingades bryta på Anderstorp senast på grund av punktering.

- Detta var riktigt skönt. Början av säsongen har känts tung, men nu stämde det bra i bilen och grabbarna har gjort ett riktigt bra jobb i teamet, säger Thed i ett pressmeddelande.

Örebroarna Fredrik Ekblom, Volvo, och Richard Göransson, BMW, startar på ruta fyra respektive tio efter att ha varit 12,7 respektive 35,7 hundradelar bakom Danielsson i kvalet.

- Ett helt okej kval. Det är riktigt jämnt i toppen och även om jag givetvis helst startar längst fram så har vi bra pace i bilen och jag ser fram emot tävlingen, säger Ekblom.

För Göransson, som misslyckades i kvalet senast också, innebär det att han återigen står inför en tuff uppgift där många omkörningar krävs för ett lyckat race.

- Jag slog in i räcket tyvärr och grund av det hann jag inte sätta ett ordentligt varv. Tyvärr har jag en riktigt tuff tävling framför mig, säger Göransson.

Race körs med start klockan 15.15.

Hela kvalresultatet kan du se här (extern länk).