Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revansch på stallkompisen: "Bra för självförtroendet"

(uppdaterad version)Marcus Ericsson fick en skön revansch på stallkompisen Felipe Nasr i kvalet inför Storbritanniens Grand prix på Silverstone.

Annons

På det sista varvet den första kvalomgången, Q1, lyckades Ericsson ta sig upp på tolfte plats och peta ner Nasr till 16:e vilket betydde att brasilianaren kört färdigt.

En stor framgång för den nyblivne örebroaren som den här säsongen fått se sig besegrad av sin stallkompis i sju av åtta lopp. Bara i Kanada har Ericsson varit före.

- Den interna kampen är viktig, så det är klart det spelar roll. Nasr har haft lite fördel i början av året så det är klart det är viktigt att jag slog honom i dag.

- Att jag missade första träningen gjorde att jag hade lite uppförbacke från start.Därför är det bra för självförtroendet, säger Marcus till NA.

Det roliga tog dock stopp i Q2 där Ericsson slutade sist och han startar därmed från 15:e postion i söndagens lopp. Pinnhålet före sin stallkompis Nasr.

- Jag tycker att det var en relativt bra dag. När jag hoppade in i bilen till andra träningen i går tyckte jag att det inte alls kändes bra så vi har fått jobba en del med bilen. I kvalet hade jag en bra känsla och vi fick ut det mesta av det vi har i bilen, säger Marcus.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton fick hemmapubilken att jubla då han segrade i kvalet och startar i pole position i söndagens lopp som startar 14.00 svensk tid.

Läs mer om kvalet i söndagens pappers-NA eller köp den som e-tidning!

Här är NA:s direktrapportering från Silverstone.