Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richard Göransson kandidat till Guldklockan

Racerföraren Richard Göransson från Örebro är en av kandidaterna till NA:s guldklocka 2010, priset till den som utfört årets främsta och populäraste lokala idrottsprestation.

Hur känns det?–Jättekul! Jag vet inte vilken gång i ordningen jag är nominerad, men har fått priset en gång och det är en stor ära. Ett kvitto på att man gjort något bra som uppmärksammas lokalt också. Motorsporten är stor i Örebro av tradition.

Hur rankar du det år som gått för din del?–Det är alltid stort att vinna, man sliter och kämpar för att nå dit. Lite extra kul är det förstås att bli historisk som den förste till fyra STCC-segrar, och dessutom den som vunnit flest race. Jag är ju inte lastgammal heller och har fyra titlar på sju år. Det känns rätt bra.

Något speciellt som du saknar på meritlistan?–Njae, svårt där också. Jag har vunnit allt utom VM, där jag har ett silver. Men det kan vara svårt att nå dit, eftersom man inte tävlar om VM i alla motorsportgrenar.

Och om du ska plocka ut årets höjdpunkt?–Finalen på Mantorp, absolut. Vi kom dit som underdogs, men fick till det och gjorde allt rätt. Det gjorde inte konkurrenterna. Det är alltid roligast att vinna när det är tätt och jämnt in i sista heatet.

Vad gör du så här års?–Har just kommit hem från semester i Thailand, och ska ta det lugnt någon vecka till innan jag börjar förbereda inför nästa säsong. Eventuellt ska jag tävla lite i rally under vintern, mest för skojs skull.

Är allt klart inför 2011?–Nej, vi förhandlar nytt kontrakt eftersom mitt avtal gått ut. Men allt talar för att det blir en förlängning med Westcoast-teamet och att jag fortsätter ha Sverige som bas för tävlandet. Sedan kan jag krydda med några uppdrag utomlands, de som verkar roligast.

Vilken är din egen favorit till årets Guldklocka?–ÖSK. De har gjort ett jättebra år och dessutom nått upp till sin målsättning.

Kandidat 2, NA:s guldklocka

Namn: Richard Göransson.

Idrott: Banracing.

Ålder: 32 år.

Bor: Örebro.

Klubb: Örebro racing club.

Motivering: Vinnare av STCC. BMW-föraren blev historisk med sin fjärde titel i klassen.