Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richard Göransson knappar in

(ny version)
Med en tredje- och en andraplats i Falkenberg knappar Richard Göransson in på STCC-ledaren Robert Dahlgren. Nu skiljer bara tre poäng till Dahlgrens favör.

Annons

STCC-tävlingen på Falkenberg bjöd på dramatik i form av brinnande bilar och rejäla krascher.

En av de som drabbades värt var Robert Dahlgren som efter seger i första loppet blev brutalt påkörd av Roger Eriksson i det andra. Dahlgrens Volvo blev näst intill totalskrotad när den i hög hastighet for in i staketet.

Richard Göransson låg elva poäng bakom Dahlgren inför tävlingen i Falkenberg. Örebroaren blev trea i första loppet efter att ha startat fyra. Han låg länge bakom Örebro-rivalen Fredrik Ekblom men kunde till slut ta sig om.

I andra loppet, med omvänd startordning för de åtta bästa, körde Richard upp sig från sjätte till andra plats. Richard knöt näven i en segergest när han köde över mållinjen. Men det var nära att Richard tvingats bryta loppet. Efter att säkerhetsbilen varit inne på banan försökte Richard köra om ledande Tommy Rustad på insidan men norrmannen stängde luckan och Richard fick en hård smäll. Rustad vann sedan loppet.

Fredrik Ekblom, i sin nya biogasbil, körde stabilt och blev fyra i båda loppen. Team Biogas.se tappade dock ledningen i märkesmästerskapet till Volvo-teamet Polestar racing.

Det tredje länshoppet, Thed Björk, var tvåa i det första loppet. Hans bästa placering i år.

I andra loppet var Thed inblandad i en kollision med Johan Stureson som virvlade av banan. Thed blev till slut femma i mål.

LÄS MER I SÖNDAGENS NA!