Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rickardsson gör comeback - i Karlskoga

Sexfaldige speedwayvärldsmästaren Tony Rickardsson gör comeback på tävlingsbanan - och han gör det i Karlskoga.

Comebacken sker inte på två hjul - utan fyra. Tony Rickardsson har tackat ja till att medverka i den nya miljonsatsningen inom svensk racing, Race of Legends, som avgörs på Gelleråsen i Karlskoga den 31 maj.

- Vi vill att racing ska bli roligt igen, säger Gelleråsens Mike Luff i ett pressmeddelande.

Gelleråsen och Karlskoga drog sig ur STCC-cirkusen efter 2013.

Nu gör man en ny satsning.

På startlinjen i Race of legends står bland andra Tony Rickardsson, 67-årige Stig Blomqvist,  Janne"Flash" Nilsson, Per Eklund och Daniel Carlsson.

- Jag har bjudit in sådana som jag trivs med, säger initiativtagaren Janne "Flash" Nilsson i pressmeddelandet.

Tävlingsklassen heter Legends och är stor i USA. Den körs i ombyggda bilar av retrostuk och Gelleråsen satsar nu 1,2 miljoner kr inför premiärracet sista lördagen i maj - men det är bara början.

- Nästa år siktar vi på fem-tio race i Legendsserien, säger Gelleråsens Mike Luff som på önskelistan inför 2015 har förare som Kenny Bräck, Eje Elgh, Stefan "Lill-Lövis" Johansson, Håkan "Carla" Carlqvxist och Rickard Rydell.

- Jag tycker att racing ska bli roligt igen, förklarar Luff.

- Det har börjat bli lite tråkigt men Race of Legends kommer att ge svensk banracing nytt liv och ny fart.

Sex racingfärdiga bilar har köpts från USA i en miljonsatsning från Gelleråsen och banan är dessutom ombyggd. De 2,4 kilometer som ett varv på Gelleråsen är har fått ett komplement i en hälften så lång bansträckning - 1,2 kilometer där 700 meter är helt nya - och den nya banan ska Race of Legends-bilarna tävla på.

- Jag tror på succé för den här satsningen, säger Mike Luff som även ställer upp ett Legends-race i roadracing med förare som Christer "Chralle" Lindholm, Håkan Olsson, Lasse Carlbark och en hemlig toppförare som kommer att presenteras senare.